Блестящ концерт на учениците от СОУ „С. Савов“

На 21 май, учениците от СОУ „Сава Савов“ преплетоха в едно – традициите, настоящето и бъдещо в един спектакъл, изпълнен с много багри, музика и ритми! Сценарият и постановката са дело на преподавателите по български език и литература Петър Лалов, Анелия Четьова, Райна Тотева, Нина Панчева и Делка Ангелова. За музикалното оформление заслугата е на Мариана Върбанова, а Анастасия Рашкова е без съмнение била главен консултант относно коректния английски текст на песните. Замисълът на сценария спечели разнородната зрителската аудитория с това, че бе изключително добре дозиран – сериозните неща и комичните ситуации, словото на класиците на българската литература – Ботев, Елин Пелин, Вазов и Радичков и сцени от популярни телевизионни реклами, кръшни български хора и ръченици, редувани с модерен балет! Един пъстроцветен спектакъл, какъвто е и самият живот. Не можеше да отсъстват и мултимедийните прожекции, под ръководството на Донка Чардакова, които съпътстваха целия спектакъл. С напълно заслужена гордост те започнаха с кадри от победителките в Москва Борислава Бодурова и Габриела Павлова, на Константин Буюклиев и Симеон Добрев и всички, които са се представили успешно на национални състезания през настоящата учебна година.
Водещите Ростислав Нгуен и Нонка Тодореова бяха неотразими и водеха спектакъла като истински професионалисти. Завидно актьорско присъствие показаха участниците в драматизацията „Пъдар“ от Елин Пелин. Изключително добре се представиха и най-малките – учениците от V клас в драматизацията „Ние, врабчетата“ по Йордан Радичков. Бурни аплодисменти пожънаха изпълнителите на „Очи чорние“ Георги Ганчев и Кирил Александров. Вокалната група и нейните солистки буквално взривиха публиката. Училищният Мюзик айдъл Таня Димитрова разпръсна очарованието на своя талант. Гвоздеят на концерта бе блестящото изпълнение на „Комиците“, които пресъздадоха аналогична сцена с една популярна телевизионна реклама. В образите на македонските воеводи се бяха въплътили неподражаемите Георги Ганчев, Кирил Александров, Кристиан Христов, Милен Кръстев, Димитър Касабов и Георги Панков.
Накрая всички участници излязоха на сцената, за да пеят заедно. Кметът на община Пирдоп Антоанета Илиева ги поздрави от цялото си сърце, помоли водещият Ростислав да връчи от нейно име цветята на всички преподаватели, които са взели участие в подготовката на спектакъла и подари на училището CD плеър.
И тази година високата класа на концерта на СОУ „С. Савов“ показа интелигентността, въображението и многобройните таланти на неговите възпитаници.

One thought on “Блестящ концерт на учениците от СОУ „С. Савов“

Добави коментар