Благотворителни инициативи за Ротари парк – Златица

 

На 16 декември във фоайето и в малката зала на читалище „Хр. Смирненски“ – Златица бе организиран благотворителен Коледен базар от младите ротарианци от Интеракт клуб – Пирдоп, възпитаници на ПГТХТ „Н. Димов“ – Пирдоп. Те бяха подготвили кулинарна изложба и коледни сувенири.
Приветствие към младите интерактори и посетителите на благотворителната вечер направи пас президентът на Клуба Симо Симов. Той ги поздрави за тяхната първа мащабна инициатива в Златица, която има благородната цел да събере средства за бъдещото обновяване и реконструиране на детската площадка в градинката до ресторант „Пещерата“ в Златица. Директорът на ПГТХТ Павлина Ценова също поздрави интеракторите за тяхната активност и въображение, които са им помогнали при направата на сувенирите и чудесната кулинарна изложба.
От своя страна младежите поздравиха гостите с музикални изпълнения и постановката на училищния театър „Балканска трева“ – „Женско царство“.

Възпрепятстван от служебни ангажименти, президентът на Ротари клуб – Пирдоп Георги Георгиев пропусна официалната част на събитието, но се реваншира, като се включи в търга с кулинарните ястия и закупи голяма част от тях. В компанията на малкия си син той пазарува от коледния базар и посети театралната постановка. Президентът изрази задоволство от проведената благотворителна вечер, организирана от Интеракт клуба за пръв път в Златица и поощри младежите за следващото им участие в предстоящия коледен бал на Ротари клуб – Пирдоп.

Интеракторите реализираха приходи на стойност 892 лв., от които 575 лв. от разпродажба на кулинарни ястия, 117 лв. от базара със сувенири и 200 лв. дарение за училищния театър.

Добави коментар