Благотворителен спортно- музикален концерт „ Да продължим да бъдем щедри!“

В името на доброто

На 30 ноември в актовата зала на ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ – Челопеч се състоя благотворителен спортно- музикален концерт, в подкрепа на Ана-Мария Луканова – ученичка от ІІІ клас в училището
Концертът бе открит от директорката на учебното заведение Весислава Панджерова, която разказа на присъстващите историята на съвместния проект с Челопеч Майнинг. Инициативата започнала пред година с благотворителен базар с ръчно изработени коледни играчки от учениците на училището. Събраната сума тогава била 471лв. След събирането й била предоставена за лечението на Ани.
През февруари – март се реализирал вторият етап от проекта на училището и Челопеч Майнинг, под надслов
„ Да продължим да бъдем щедри“. В тази част от проекта учениците изработиха над 1 000 мартеници, материалите за които са били закупени от предприятието.
Провелият се спектакъл е третата част от този проект „ Да продължим да бъдем щедри – Спорт за здраве“. Инициативата бе подкрепена от малката народна певеца Вероника Начева от Златица и от клуба на Илиана Раева.
Дарения са получени от Челопеч Майнинг, Община Челопеч, общински съветници, кукерските клубове и други институции.
На събитието специални гости бяха Петър Хитов – изп. директор на клуб „ Илиана“, Саймън Мийк – мениджър производство в „Челопеч Майнинг“ и Гергана Тодорава – отдел връзки с обществеността, която изрази благодарността си към всички присъстващи, за тяхната отзивчивост и изрази надеждата си, че и занапред ще изразяват добротата си. В името на доброто, участие взеха талантливите момичета на Илиана Раева, танцовият ансамбъл на Събина Илиева, Вероника Начева, учениците от началните класове от училището. Пред публиката децата представиха много песни и танци. Интересен момент от тържеството беше пресъздаването на легендарните „Лорд оф дъ денс“. С тези свои изпълнения децата призоваха всички: „ Да бъдем щедри!“
В края на концерта семейството на малката Ана-Мария поднесоха благодарствен адрес към всички, които са се присъединили към благородната кауза едно малко момиче да расте здраво и щастливо.
След концерт-спектакъла бе отворена кутията със събраните пари. Събраните средства са 964.50лв.
Нека покажем, че доброто още е живо и да отворим сърцата си! Нека помогнем на едно малко дете да живее здраво и щастливо!

Ива Димитрова

 

 

Добави коментар