Бабинден в Пирдоп

21 януари – Ден на родилната помощ

На 21 януари в ресторант „Класик“ – Пирдоп по традиция се състоя един от най-многобройните празници в града – честването на Деня на родилната помощ. Той бе организиран от община Пирдоп и Демократичния съюз на жените, чийто председател Павлина Войнишка бе водеща на празника. След сърдечното приветствие към всички присъстващи, прозвучаха стихове за Пирдоп. Специален поздрав бе отправен към хората, които първи поемат живота – д-р Петя Хвалабогова и акушерките от АГ отделение.
От името на общинското ръководство кметът на община Пирдоп Антоанета Илиева отправи приветствие към хората в бяло, изразявайки възхищението си от техния благороден и всеотдаен труд. Тя им пожела да са живи и здрави и делниците им да не са напрегнати. На младите майки тя пожела да отглеждат и да възпитават децата си с нежност. Всяко едно от родените през 2009 г. деца, които са 67, получи от общината комплект съдове за хранене, а д-р Хвалабогова получи от кмета Антоанета Илиева кошница с цветя.
Младите майки бяха поканени на дансинга, за да вземат участие в обичая. Жечка Димитрова изми ръцете на д-р Хвалабогова, с пожелание през 2010 да се родят повече бебета.
Д-р Хвалабогова благодари на организаторите на празника, на кмета и на младите майки за оказаното внимание, като подчерта, че хората в нейния екип са отлични професионалисти.
След изпълненията на танцьорите на Събина Илиева, празникът както всяка година бе изпълнен с много музика и хора.

Добави коментар