Аурубис България подкрепя първия SOS Балкански велосипеден тур 2014

27 март 2014, София – Аурубис България е официален партньор на инициатива за популяризиране ролята и дейността на SOS детски селища – България – първия SOS Балкански велосипеден тур. Двама младежи, отраснали в SOS детски селища – Даниел и Люпчо, ще се впуснат в 19-дневен тур от 1700 км през шест балкански страни и съответните SOS детски селища. И ще го направят с велосипеди.

Целта им е да привлекат общественото внимание към SOS Детските селища, където и двамата са отраснали.

„Аурубис традиционно подпомага развитието на спорта сред децата, младежите и водещите български спортисти, както осъществява и редица социални проекти. Радвам се да подкрепим тази прекрасна инициатива и да дадем възможност тя да бъде осъществена. SOS Детските селища, в които са израснали Люпчо и Даниел, както и другите локации в и извън маршрута, са място, където изоставени и осиротели деца получават ново семейство, грижовен родител и втори шанс в живота. Ето защо това партньорство е важна част от социалната програма на Аурубис България през тази година.“ сподели изпълнителният директор на Аурубис България Никола Треан.

„Мисията на SOS Детски селища България е да създаваме семейства за нуждаещи се деца и да им помагаме да формират своето бъдеще. Изключително много се радвам, че Аурубис България се причисли към семейството на нашите партньори, като станаха генерален спонсор на инициативата SOS Балкански Велосипеден Тур 2014. В тяхно лице намерихме партньор с фокус върху бъдещето, който не само на думи, но и на дела показва подкрепата си към обществено значими социални каузи, каквато е и велосипедният тур на Даниел и Люпчо.“, каза Пламен Стоянов, Национален изпълнителен директор на SOS Детски селища България.

Люпчо е от Македония, а Даниел – от България. Двамата се срещнали на футболен турнир през 2005 и внезапно възникналото им приятелство продължава и до днес. Бидейки силни атлети, Люпчо и Даниел виждат в това усилие тяхната възможност да се отплатят за шанса да пораснат в пълен с обич дом. 

Люпчо и Даниел потеглят на 1-ви април и ще приключат велосипедната обиколка на 19-ти април 2014г.

Добави коментар