Аурубис, България – генерален спонсор на авторитетно колоездачне състезание

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 11 септември от площад „Народно събрание“ в столицата стартира 60-та юбилейна Международна колоездачна обиколка на България. Надпреварата е организирана от Българския колоездачен съюз, съвместно с кметствата по отделните етапи. В състезанието участват 16 чуждестранни и 4 родни отбора. Генерален спонсор на това най-авторитетно колоездачно състезание е лидерът в металургичния бизнес Аурубис, България АД. С ярко жълти рекламни фланелки на компанията-спонсор, членовете на Средногорския клуб „Свободно измерение“ и бивши спортисти, тренирали преди години колоездене в Пирдоп, направиха символична обиколка от няколко стотин метра преди официалния старт на колоездачите. На събитието присъстваха и голяма група менаджери от Аурубис
Изпълнителният директор на Аурубис, България Никола Треан поздрави всички участници от името на работещите в дружеството и изрази радостта си, че Аурубис има възможността да подкрепи това престижно международно състезание, което има 60 годишна история. Той пожела на състезателите силен спортен дух и успешен финал.
Колоната ще премине за девет дни през 11 български града, а след изминатите 1566 км, разделени в 10 етапа, колоната ще финишира в Тетевен на 19 септември.
Нов момент при това колоездачно състезание е опитът за организиране на критериум (обиколка) по улиците на Троян в предпоследния ден. Той ще е с дължина 5 км.
Общият награден фонд на Обиколката е 48 000 лв., 32 000 ще се раздадат за призьорите в отделните етапи, а останалите 16 000 – на първите 20 в крайното подреждане.
Патрон на състезанието е министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, който също поздрави участниците и даде старт на надпреварата.
Голямата звезда, която ще пристигне у нас е испанецът Франсиско „Пако“ Мансебо.
Той има няколко класирания в топ 6 на обиколките на Франция, Испания и Италия, като през 2005 г. в „Тура“ завършва на ІV място, а през 2004 г. е шести.
Мансебо в момента кара за гръцкия тим на Ираклион Кастро-Мурсия, които пък се състезават с български велосипеди, производство на Вивело Троян.

 

 

 

Добави коментар