Аурубис България – Състезание между бъдещи инженери

От 10 до 20 март за студентите от всички технически университети в България се проведе инициативата BEST Engineering Week 2014, на която за четвърта поредна година Аурубис България е генерален спонсор.  

Идеята на инициативата е да се даде възможност на студентите да покажат на практика на какво са способни пред водещите компании в България. За целта фирмите поставят пред студентите реални предизвикателства под формата на казуси, а младежите трябва да ги решат за един работен ден.

В рамките на инженерната седмица, на 18 март компанията посетиха група студенти от Технически университет – София, Минно-геоложкият университет „Св. Иван Рилски“, Университета по архитектура, строителство и геодезия и Химикотехнологичен и металургичен университет – София. След кратка обиколка на завода, студентите бяха разделени в три отбора и започнаха работата си по инженерен казус, свързан със суровините на . металургичното производство на компанията. В края на работния ден, те представиха своите решение пред специална комисия. Тя бе в състав: Димо Кирилов – Директор Производство, Николай Найденов – Ръководител направление Металургия, Елмира Василева и Петър Атанасов – Технолози към направление Металургия. 

На 20 март в Технически университет – София се състоя официална церемония по закриване на инженерната седмица. По време на церемонията представители на Аурубис обявиха отбора победител в инженерното състезание на компанията. Всички студенти, включили се в състезанието, получиха грамоти и по един чифт предпазни очила, с посланието, че безопасността винаги трябва да е техен приоритет в работата.

Добави коментар