Антонските мажоретки на дефиле в Сопот

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В община Сопот честванията по повод националния празник започнаха на 2 март, когато на площад „Ив. Вазов“ се проведе дефиле на седем мажоретни състави от общините Сопот, Симеоновград, Антон, Родопи /гр. Ягодово/ и Съединение.
Барабанчици от 61-ва Стрямска Механизирана Бригада – Карлово водеха мажоретките. Шествието премина по централната улица на града. След това всеки от мажоретните състави изнесе свой спектакъл.

Община Антон бе представена от мажоретен състав към ОУ „Св. св.Кирил и Методий“, с ръководител Павлинка Петрова. Мажоретният състав е създаден преди три години и това е първото им участие на такъв форум. Досега съставът е имал участия единствено на празничните концерти на община Антон. Те се представиха повече от добре в тяхната първа изява на чужда територия и получиха Грамота за отлично участие.
Заедно с мажоретния състав до Сопот пътуваха и група ученици от училището, главно от VІ клас, които да ги подкрепят. Това бе награда за тях от страна на кмета на общината инж. Стоян Гарчев, когото изненадаха на 1 март с изработената от тях огромна мартеница.
Пътуването се съчета и с екскурзия до Карлово, където всички посетиха къщата-музей Васил Левски. Там класният ръководител на VІ клас Христина Генова изнесе беседа за живота на Апостола.
След парада учениците присъстваха и на тържествената заря, което бе много вълнуващо преживяване. Те изказват своята гореща благодарност към кмета инж. Стоян Гарчев, който им бе осигурил автобус на фирма „Калея“.

 

Добави коментар