80-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама

 

 

На 2 декември 80-годишен жител на Златица, пребиваващ в с. Карлиево, съобщил в полицията, че малко преди обяд предния ден е бил заблуден по телефона от непознат мъж, представил се за „комисар от полицията“, че съдейства за залавянето на телефонни измамници. Изпълнявайки инструкциите на мнимия полицай, възрастният мъж взел такси до Пирдоп, където пуснал в контейнер за смет сумата от 5350 лева и две спестовни книжки, увити в плик. По случая е образувано досъдебно производство.

 
ОДМВР- София отново алармира: ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ ФИНАНСОВО СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ!
 
Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама!
 
При получаването на подобно обаждане запазете хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!
 
ОДМВР-София

Добави коментар