Свети Валентин в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“Златица

 

 

Всичко е любов! Това не е само име на един от най-хубавите български филми, а реално отражение на атмосферата в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица, в навечерието на Свети Валентин. За да бъдат заедно в този празничен ден, ученици и учители предпочетоха да го отпразнуват предварително.
На 12 февруари гимназиалните стаи бяха украсени със символите на празника. Деветокласниците проведоха своя първи „Час на влюбените“. Павлинка Стоилова и Нина Балова от ІХ а клас бяха подготвили презентация, която разкри традициите в празнуването и подходящите подаръци, които се подаряват на 14 февруари. Накрая на своето тържество, те подариха на присъстващите картички с разнообразни, вдъхновяващи пожелания и подаръци.
Единадесети клас също се беше подготвил подобаващо за празника. Те решиха да изненадат Х клас. Презентацията, дело на Радина Калканджиева, разкри историята на любовта и разчувства всички. Текст и музика, в едно неразривно цяло, успяха да покорят уж прагматичните тийнейджъри. След празненството в очите на всички грееха искрици любов, които със сигурност ще запазят за дълго време! И още нещо. С елегантен жест БЧК напомни, че „Всеки ден е антиспин ден“. Така приятното се съчета с полезното.
* * *
15 февруари. След еуфорията от отминалите празници на виното, сладкишите и любовта, се зададоха нови поводи за вълнения. Предстоеше обявяването на резултатите от конкурсите, които започнаха в началото на месеца.
Първият конкурс „Без етанол и никотин, животът е неповторим“ бе за постер, свързан с трезвеността. Учениците се опитаха да направят една моментна снимка на състоянието и тенденциите в развитието на тази идея. Бе проявена изключителна активност от страна на отделните класове и в крайна сметка победители станаха учениците от VІ а клас.
Вторият конкурс доказа, че за умението и фантазията няма граници. Удивление и възхищение – тези чувства бяха породени от кулинарната изложба, с над 20 произведения. В помощ на журито бе сформиран екип от дегустатори. Така след единодушната оценка на публика, жури и дегустатори, победителите – Мария Атанасова от V б клас, Ненко Миндилов от V а клас, Анелия Грънчарова и Христина Михайлова от VІІІ а клас, се почувстваха специални, че са сътворили толкова красота и изящество. Целият клас се наслади на кулинарните изкушения.
Денят на влюбените и сладкишите се превръща в традиция за нашето училище.

Добринка Висариева – ХІ а клас и Румяна Серафимова – ст. учител по ИИ

 

Добави коментар