Кой е Дончо Иванов?

Роден е през 1960 г. в гр. Карнобат, женен, с три деца. Служил е във ВНВМУ „Н.Й.Вапцаров“ – Варна, завършил е журналистика в СУ „Св. Кл. Охридски“. Бил е част от военното контраразузнаване с висок ранг.
През 1989 г. е член на НД „Екогласност“ и Профсъюз „Подкрепа“, вицепрезидент на КТ „Подкрепа“ и член на Националния координационен съвет на СДС през 1990 г. Работил е като журналист в БНТ, БТА, БНР, /оттам са и неговите близки контакти и до днес с някои от журналистите, които откликват на внезапните му изяви/ в. „Демокрация“. Издател и гл. редактор на парламентарен седмичник „Дебати“, изп. директор на Информационна агенция „Балкан“. Основател и пръв председател на Съюза на журналистите „Подкрепа“. Хоноруван преподавател в УНСС, магистърска програма „Национална сигурност“, по която програма лектор е бил също и Алексей Петров – Трактора, близък познат на Иванов.
Дончо Иванов е основател и гл. секретар на екологични организации – Движение „Зелена България“, Български зелен кръст, Алианс на неправителствените природозащитни организации „Витоша 2002″. Ръководител и изпълнител на проекти – виртуален бизнес инкубатор, подпомагане на малък и среден бизнес, устойчиво развитие на български общини, гражданско общество и администрация, модерният град и националната идентичност.
Член е на Българска асоциация по водите, Съвет за обществени консултации към 41-то НС, бивш член на Висшия експертен екологичен съвет, Национален консултативен съвет по горите, Комитет по наблюдение и постоянни работни групи към Оперативна програма Околна среда и Програма за развитие на селските райони.
По настоящем е председател на гражданско сдружение „Хармония“ и председател на Коалиция за Устойчиво Развитие, където са фокусирани главните му изяви в момента.
Обществеността на Средногорието припознава Иванов като умел кукловод и манипулатор. Всички от БСП в региона са негови колеги от армията, Държавна сигурност, БСП и т.н. Той е и основен двигател на анти -Дънди Прешъс Металс инициативите в Челопеч и работи в тясно сътрудничество с организацията на Петя Чолакова „За по-добър живот“ и Инициативния граждански комитет за защита на живота, здравето, правата и интересите на жителите на Златица на Стоян Шиеков.
Хората от общността обикновено гледат на него с недоверие, тъй като е възприеман като човек, идващ от сенчестите структури и участващ в схеми за рекет и изнудване. Като косвено доказателство за това е фактът, че той е бил пребиван и е имало няколко нападения срещу негова собственост.

One thought on “Кой е Дончо Иванов?

 1. Ето: Шефът на българския “Уикилийкс” си купил земя край морето за жълти стотинки

  • Атанас Чобанов често изоставя семейството си във Франция заради интимната компания на Ваня Милчева, пиар в алкохолна фирма и заради имотни далавери
  София, България
  Разследващият журналист Атанас Чобанов е закупил имот във Варвара на нищожната цена от 2,8 евро на кв. метър. Това твърди бившият кмет на Царево Петко Арнаудов. “Ще ви кажа една приказка за него – когато видиш рядко л….о, по-добре го заобиколи. За мен е странно как един човек, който се бори за морала и истината, сам допуска нарушения”, коментира пред в. “ШОУ” Петко Арнаудов.
  Сделката с имота става по същото време, когато Атанас Чобанов громи в няколко свои публикации сделка на община Царево за продажба на общински терен, върху който трябва да бъде построен комплекс “Корал”. Същата тази сделка е извършена за цени от 7,2 евро на кв. м. – доста по-високи от тези, на които „моралиста” Чобанов купува имота си във Варвара.

  Тогава извърших проверка, беше ми намекнато, че няма да ме оставят на мира, ако не изпълня определени техни условия, но мен не ме е страх”, признава още Петко Арнаудов. Факт е обаче, че той се опълчва и благодарение на няколко поредни публикации в медиите името му е тотално очернено.

  Никъде в пресата не се споменава факта, че в имота на Атанас Чобанов се извършва незаконно строителство: “Констатираха го моите инспектори. Направиха проверка, извършиха предписания. Изпратих сигнал до Районна прокуратура – Бургас, но оттам не се задействаха, явно бяха пуснати връзки”, разказва Петко Арнаудов.

  През годините Атанас Чобанов демонстрира абсолютна независимост и не пропуска да

  декларира, че е неподкупен

  Възмущава се от Николай Бареков, пише срещу хора от властта, пуска секретни стенограми, клеймящи борбата на управляващите с престъпността. Самият той обаче е също толкова избирателен в критиките си, както твърди за другите. Прави впечатление липсата на определени имена в “черния списък” на Атанас Чобанов. Сред тях са и хората от обкръжението на шефа на ДСБ Иван Костов, както и някои определени бизнесмени, финансирали Чобанов.

  Един от последните “мокри” проекти на „бореца за правда” е свързан именно със строежа на почивен и развлекателен комплекс край Царево на мястото на къмпинг “Корал”. За тази цел той дори създава “Сдружение “Да запазим “Корал”, в което участва заедно с бизнесмени и активисти. Стига се и до показен инцидент. По време на посещението на бившия американски посланик Джеймс Уорлик в Царево Чобанов издига плакат срещу Петко Арнаудов с надпис: „Уберите посла, верните Вождя. Агент ДС“. Заради скандала Чобанов е отведен за проверка в местното полицейско управление. Това му дава повод отново да се изкара мъченик. В интернет обаче се намират хора, които да коментират, че някак си е странно журналист от Франция да пристигне в Царево специално за посещението на посланика, издигайки подобен плакат.

  Чобанов премълчава личната си мотивация. Нещо повече, прави серия от “журналистически” разследвания, свързани с новия строеж “Корал”. В тях той клейми президента Росен Плевнелиев, твърдейки, че “обслужва олигархията”. Публикациите са насочени и срещу сегашния кмет на Бургас Димитър Николов. Атанас Чобанов пропуска да спомене обаче, че

  има лични мотиви зад всичко това

  Освен атаките срещу кмета на Царево, той взима на мушка и бургаския кмет. Това става, когато Димитър Николов отказва да налее пари в пиар-агенцията на личен приятел на Атанас Чобанов. По онова време са направени няколко срещи, но Николов решава, че няма да спонсорира хората на Чобанов.
  “Действията на Плевнелиев силно и пряко обслужват интересите на бургаския ГЕРБ лидер и кмет Димитър Николов”, твърди Чобанов, без да разкрие за истинската причина за думите си.

  Журналистът прави и няколко опита за политическа кариера, все болезнено неуспешни за него. Създава партии и се опитва да привлече симпатизанти през “Е-партия” и “Съюз на българите по света “Бъдеще”. Участва и във фондация “Гласуване без граници”.

  Опитва се да стане и евродепутат, отново без успех, като навсякъде бързо е разкрит като политически хамелеон и измамник.

  Самият Атанас Чобанов претендира, че се ползва и с подкрепата на сънародниците ни в чужбина, което не е така. Срещу него преди време бе пусната подписка от група български емигранти, които твърдяха, че са били изнудвани и рекетирани за пари уж под формата на спонсорство.

  “Името му е напълно неизвестно сред авторитетните и успели българи в чужбина. Малцината, които го познават в Париж твърдят, че Чобанов с измама е придобил права върху вестничето „Парижки вести” и го използва главно като повод да

  събира пари и дарения за собствената си издръжка и за любовните си похождения със скъпо платената си метреса.

  Българите във Франция, които поддържат връзки с българското посолство в Париж, са наясно, че Чобанов се е предлагал нееднократно за сътрудник на българските тайни служби. Отхвърлен е от тях като безперспективен, заради ниския си интелект и алчност, изразяваща се в непрекъснато търсене на финансови облаги. След получения отказ започва да злослови срещу тях”, твърдят нашите сънародници.

  Поредният сигнал срещу Атанас Чобанов е поместен на адрес http://tchobanovtruth.wordpress.com и е подписан от десетки души – български емигранти от цял свят. Подписката с излъганите от Чобанов непрекъснато се увеличава. Още щом излиза уличаващата информация, реакцията на журналиста не закъснява. Помества опровержение, в което твърди, че хората, подписали статията, били измислени. Твърди, че тя била поръчана от ченгета, които го следели. Сънародниците ни отговарят на удара: “Той реагира с присъщата си арогантност и гузно взе да увърта по фактите от своята биография, които старателно укрива. Нахалството му стигна дотам, че да обяви, че създателите на сайта, които са се подписали там „не съществуват“. Един фалшив човек обяви, че тези, които не приемат лицемерните му лъжи не съществуват. Представяте ли си каква парвенюшка арогантност би излъчвал този човек ако имаше някакъв дори и минимален шанс да се добере до така лелеяното от него депутатско кресло?…”, възмущават се сънародниците ни в чужбина.

  Политическото фиаско на самия Чобанов всъщност е доста интересно. През годините той преминава през всички цветове. Буквално. Стартира като комсомолски секретар, през 1989 г. вече е кандидат за член в Българската комунистическа партия. Още с идването на демокрацията и смяната на политическия режим, изведнъж сменя и веруюто си. Тогава вече е активист от редиците на новосформираното СДС. Години по-късно се припознава в НДСВ, накрая е сред симпатизантите на ДСБ. “Преди години се е ангажирал и с партиите на Жорж Ганчев, а след поредния неуспех – и с Евролевицата на Александър Томов”, твърдят познати на Чобанов от чужбина.

  Личният живот на разследващия журналист е също доста пикантен. Макар и самият той да проповядва „висок морал”, е

  изкушен от млада любовница, за която е готов на всичко

  – небезизвестното пресаташе на “Минков Брадърс” и “Винпром Карнобат” Ваня Милчева.
  Моралистът Чобанов е щастливо женен за рускиня във Франция, има и две деца. Тайно обаче използва всеки удобен момент, за да се види с интимната си приятелка. Всичко това става при пълна секретност.
  “Историята на двамата щеше да е банална, ако самата Ваня не използваше властта си над безумно влюбения Чобанов, за да го манипулира и да прокарва публикации срещу определени хора”, твърдят близки и до двамата.

  Атанас Чобанов пише за няколко интернет-сайта, претендира и за правата над “Болканлийкс”, сайт, в който “изтичат” грами от “Укилийкс”. Хвали се, че поддържа връзка и с прословутия Джулиан Асанж. Случайно или не, във всичките сайтове, където Атанас Чобанов пише, не излиза и ред информация срещу фирмата на Ваня Милчева. Не се пише и за политически фигури и бизнесмени, които тя защитава и покровителства.
  Хора от обкръжението на Чобанов твърдят, че връзката му с Ваня Милчева изобщо не е безкористна. Той осигурявал публикациите срещу необходимите хора, а тя от своя страна превеждала съответният “хонорар” за мократа, журналистическа поръчка.

  Фирмата, в която Ваня работи – “Винпром Карнобат” е сред спонсорите на сайта на Чобанов. “Минков Брадърс” също подсигурява пари за “журналистическите разследвания” и финансира сайтовете на Атанас Чобанов, установи репортерска проверка.

  За финансовите и интимни взаимоотношения между двамата говорят и поредните палави реплики, разменени в социалната мрежа “Фейсбук”:

  Atanas Tchobanov: Милчева, ще почна да искам хонорари за фейсбук статусите си 😉
  Vannya Milcheva: той бюджетът за Вашите хонорари отдавна е заделен. Наско, това е поредната ти прекрасна статия, с която ми напълни душата.

  Приятели на “интелектуалеца” Чобанов намират за меко казано странна връзката му с Ваня Милчева. Самата тя е перхидролна блондинка, със силикон в гърдите и устните. Запален почитател на чалгата е и се обяснява на любимия с песен на Малина, пишейки: “Има ли обичан? Ти – обожаван си!”
  През по-голямата част от времето Атанас Чобанов и Ваня Милчева общуват през интернет, разменяйки си изпълнени с едва прикрита страст съобщения. Русата слабост на журналиста пък демонстрира отдаденост и пълно обожание:

  “Един мъж ме накара да се усмихна в първите часове на работния ден…. и този мъж се казва Атанас Чобанов”, пише Ваня Милчева на стената си във “Фейсбук”.

  Кариерата на властната блондинка

  е класика в жанра. В миналото малкото, провинциално момиче започва работа в преродената информационна агенция “Балкан” – Balkan Media Agency. Сайтът и агенцията са купени от фирмата за производство на алкохолни напитки “СИС индъстрис”, чийто собственик е скандалният бизнесмен Миню Стайков. Главен редактор на новата медия тогава става бившият шеф на агенция „Балкан“ Дончо Иванов. Впоследствие проектът се оказва неуспешен и агенцията спира да работи.

  Докато Ваня Милчева е там обаче, талантите й не остават скрити за Миню Стайков. Бизнесменът не крие симпатиите си към блондинката, обръща й специално внимание, води я със себе си на делови обеди и късни вечери.

  В един момент Ваня вече не е обикновена репортерка в интернет-агенция, а става пресаташе в “СИС индъстрис”.

  Твърди се, че точно тогава стартира и стремглавата кариера на Ваня Милчева. Само за година тя излъсква имиджа си. Започва да носи маркови тоалети, демонстрира и финансово благополучие. Когато алкохолната фирма се влива във “Винпром Карнобат”, Ваня Милчева е преназначена там на същата длъжност.

  Освен с Чобанов Ваня Милчева се утешава и с други мъже, доста по-известни от нереализирания народен трибун. Сред близките й приятели е и кметът на Карнобат Георги Димитров. Двамата често са забелязвани заедно по време на коктейли или други официални събития да коментират по важни за обществото теми.

  Мария ТОДОРОВА

  ОЩЕ РАЗКРИТИЯ – ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА В. „ШОУ“!

Добави коментар