Кариерен ден за ученици

На 24 април в читалище „Напредък“ Пирдоп се проведе кариерен ден за ученици от VIII до XІІ клас от училищата в Златица, Пирдоп и Челопеч. Кариерният ден бе организиран от преподавателите от фондация „Заедно в час“ в региона, с подкрепата на Дънди Прешъс Металс Челопеч, Аурубис България и AIMS Human Capital България. Гости на инициативата бяха Николай Неделчев – ръководител направление „Развитие и технологии“ в Аурубис, Елена Димова – директор „Човешки ресурси“, Мануела Тотева – мениджър „Комуникации“ в Аурубис, Гергана Тодорова – мениджър „Връзки с обществеността“ в Дънди Прешъс Металс Челопеч, Евгения Пеева – изп. директор на „Заедно в час“.

Кариерният ден бе открит от учителя по информационни технологии в СОУ „С. Савов“ Стефан Рашков, който обясни каква е идеята на инициативата. Учениците бяха приветствани от Гергана Тодорова, Елена Димова и Евгения Пеева. Задачата на инициативата бе да се представят пред учениците различните кариерни възможности след завършване на средното им образование. Поканените лектори са съмишленици на „Заедно в час“: Люба Йонкова – управител на Туроператорска фирма „РИВАС ТУР“, Асенета Делийска, Велина Христова- представител на HP, Люба Христова – управител на холистична коуъркинг компания Soho, Любов Костова – директор на Британски съвет в България; Дарина Черкезова – журналист от в. Капитал; Цветина Парцова и Калин Баев – представители на AIMS Human Capital България. Те запознаха учениците с различни професии в областта на инженерните и технически науки, бизнеса и туризма, военното и полицейско дело, информационните и комуникационни технологии, предприемачеството, журналистиката и комуникациите.

Учениците взеха участие и в практически работилници. Там имаха възможност на практика да се запознаят с начина на търсене на работа, как се пише CV и мотивационно писмо, както и как протича едно интервю за работа. Успешно преминалите през работилницата получиха сертификат, признаващ развиването на конкретното умение.

Добави коментар